Llibres finançats amb èxit

Editeu el vostre llibre sense haver de pagar res

La cuina de Francesca

Autora: Francesca Gilabert Cortina

És probablement el llibre més especial i singular que ha aparegut mai a la plataforma de Mecenix. El seu contingut, més de 250 receptes que combinen l’equilibri nutricional, la senzillesa en la seva realització, la varietat i tots els components de la cuina mediterrània i tradicional, va ser conseqüència d’una decisió personal de l’autora de mantenir el contacte diari amb els seus fills recentment emancipats, als quals, a través d’una recepta diària, els motivava a mantenir una bona alimentació, fàcil de fer i bastant ràpida, ara que ja estaven fora de casa.

Aviat s’hi van afegir a la recepció diària via correu electrònic els tres nebots més propers, de manera que el que havia estat una iniciativa de bons hàbits es va convertir gairebé en una obligació que l’autora feia gustosament i a la que aviat va afegir altres components; unes observacions que feien referència a qüestions tradicionals, a la família propera, als amics, als nets, etc. i no solament plats de cuina, també còctels, postres, salses, etc.

El que no hauria estat més que un recull ordenat de plats i anècdotes, es va convertir gràcies al suggeriment dels fills i marit, en una publicació en forma de llibre que va començar simplement com un recull del que s’havia fet i que, durant un any, es va anar ampliant amb fotografies de plats i de persones properes, començant pels protagonistes directes, els fills i els nebots de l’autora, la Francesca, i a poc a poc els nets, els avis paterns i materns, els germans, germanes, cunyats, joves i gendres, amics…, en un mosaic que ultrapassa la frontera precisa del llibre de cuina a l’ús, per situar-se entre l’àlbum de records, poemes, dites i anècdotes diverses i que tant serveix per la família directa de l’autora com per a qualsevol lector interessat, i més si coneix la Francesca.

La cuina de Francesca

Anunciada la publicació del llibre, l’autora va descobrir que un bon nombre de coneguts, amics, familiars i gent propera estaven interessats a poder-ne disposar d’un exemplar. Com que es tracta d’un llibre en format A-4 editat en paper semicouché, a tot color i enquadernat amb tapa dura, d’unes 480 pàgines i necessàriament amb una tirada baixa perquè no hi havia cap intenció de comercialitzar-lo en llibreries, el seu cost resultava especialment elevat, de manera que la decisió de posar-lo a Mecenix comptava ja d’entrada amb una singularitat, i és que el cost de l’edició del llibre va anar íntegrament a càrrec de l’autora, mentre que el cost d’impressió aproximat és el que es va posar a micromecenatge. Això va fer que un llibre que superava els 65 euros per exemplar es pogués posar a Mecenix amb un cost mínim de 33 euros.

La cuina de Francesca, inclou, a banda de les dedicatòries, un pròleg i els índexs, un conjunt de poemes sobre cuina de Pablo Neruda i les receptes dividides entre còctels i begudes, primers plats (amanides, arrossos, llegums, pasta, sopes i cremes i verdures), segons plats (salses per acompanyar, carns, ous i peixos) i postres. Les receptes conserven les dates en què van ser fetes, i totes estan il·lustrades o bé amb les fotos pròpies de l’autora a pàgina sencera, o fotos indicatives de recurs del plat que es tracti. Tot, com ja s’ha dit, a color.

L’autora, Francesca Gilabert Cortina, va néixer a Barcelona i es va llicenciar en filosofia i lletres a la Universitat de Barcelona, secció psicologia,i es va especialitzar-se en psicologia clínica, professió que ha exercit activament durant tota la seva vida laboral activa fins a la jubilació recent. Especialista en psicologia del llenguatge, títol atorgat per l’Escola de Patología i Terapéutica del Llenguatge del Servei de Neurologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, va treballar primer com a psicòloga clínica en un centre psicopedagògic de diagnòstic i tractament d’infants i adolescents, després va coordinar programes d’atenció a persones amb disminució i, ja darrerament, en tasques d’organització i recursos humans en una administració pública local. Ha estat docent de l’Escola Universitària d’Infermeria, ha impartit cursos i seminaris a mestres d’educació especial i ha realitzat tasques d’assessorament i supervisió a psicòlegs en l’exercici del seu treball professional.

La seva dedicació professional al món de la psicologia i, especialment, a joves i infants, a persones disminuïdes i més endavant a temes organitzatius, traspua en el llibre que us presentem on, a la específica dedicació com a mare, s’uneix una especial sensibilitat envers l’equilibri personal, la defensa dels drets i el combat per una societat més justa i igualitària.

Per adquirir la publicació us podeu adreçar a info@mecenix.com o ambar@periodistes.org.

Torna a dalt