Llibres finançats amb èxit

Editeu el vostre llibre sense haver de pagar res

Des d’una imatge

Autor: Ferran Soriano

Des d'una imatgeQue Ferran Soriano és un gran escultor, no ho dubta ningú. La màgia amb què és capaç de transformar un element tan fred i fabril com l’acer inoxidable en una exquisida gama de giragonses i matisos carregats de sentiment i de significats artístics, aquesta màgia, deia, té un punt de portentosa.

Tampoc ningú no dubta que és un excel·lent dibuixant i pintor, amb un punt de surrealisme i unes gotes d’abstracció, amb símbols personals i d’altres d’universals, dintre d’un informalisme no gens gratuït. És més, a mi em sembla que li obsessionen els significats tan com els significants.

Ara bé, fa poc temps, una cosa així com mig any, que he descobert una altra vessant de la seva creativitat: és un poeta! I a sobre, un excel·lent poeta. Recorda aquell uomo universale del Renaixement que considerava el creador com a creador total: universal, és clar.

Ara, però, tinc a les mans un llibre que només puc definir amb unes poques paraules: uns versos elegants, d’una sensibilitat tremolosa com l’ala d’una papallona clarejant sobre la flama d’una espelma; uns versos breus —són haikus— d’una profunda delicadesa i d’una essència lacerant.

Es titula Des d’una imatge, i està dividit en tres parts: la primera, “Imatges-hores”, la segona, “Llàgrimes-plors”, i la tercera, “Temps”. A la portada hi ha un rellotge sense manetes, una caràtula que plora, una clau i una cinta vermella trencada. Tot són suggeriments.

M’és molt difícil triar-ne un, dels poemes, com a mostra, perquè els triaria tots, però si que sé que un d’ells em va colpir en especial. Diu així:

Regalima la llàgrima
en faç ennegrida sota veu
d’un instant que no hi és.

O aquesta meravella darrera:

Sense busques, en descens
avall, trobem la clau que
obre o clou el pensament.

La delicadesa d’aquests mots, la voluptat -o voluptuositat?- que traspuen, el ventall d’interpretacions que s’obren davant del lector, l’elegància de la composició, fan de l’escultor, del pintor Ferran Soriano un gran, excel·lent poeta.

(Del pròleg d’Isabel-Clara Simó)

Per adquirir el llibre us podeu adreçar a info@mecenix.com.

Torna a dalt