Libros financiados con éxito

Edite su libro sin tener que pagar nada

Miscel·lània de les dones de Sant Just Desvern

Aquesta és la primera publicació local que recull exclusivament la història, el saber, l’experiència i la vida de cinquanta dones veïnes de Sant Just Desvern. És el fruit d’un treball que va començar l’ajuntament l’any 1997 i que, amb el temps, s’ha anat mostrant amb diferents accions en forma d’exposició, tallers participatius o entrevistes personals amb les dones protagonistes. El volum ens permet endinsar-nos, guiats pel testimoni de cada dona,  en el coneixement d’ una època i una realitat local en clau de gènere.

Dones de Sant Just DesvernAquest procés va començar amb els tallers “Les dones fem història”, iniciativa de l’associació SURT (Associació de Dones per la Inserció Laboral), amb el suport del Servei de Promoció de Polítiques d’Igualtat Dona-Home de la Diputació de Barcelona. Es van fer, entre 1997 i 2000, a Sant Just i a deu ajuntaments més, amb l’objectiu de recuperar la memòria de la participació i les iniciatives de les dones de cada ciutat. Posteriorment, el I Pla Municipal de Gènere de Sant Just Desvern va continuar treballant en aquesta línia i es va incidir en la construcció d’una memòria local femenina. Una de les darreres accions en clau de gènere i que posa en valor l’aportació personal a la societat d’una sèrie de dones va ser batejar amb nom de dona tots els carrers del nou barri de Mas Lluí i les sales i el nou equipament de formació de Les Escoles.

Aquesta es una obra monogràfica publicada dins de la col·lecció Miscel·lània d’Estudis Santjustencs, editada conjuntament per l’Ajuntament i el Centre d’Estudis Santjustencs.

Tota aquesta feina d’apoderament de les dones no hauria estat possible sense l’Arxiu Històric Municipal, el Consell Municipal de les Dones, el Centre d’Estudis Santjustencs, una cinquantena de padrins i padrines  i una dotzena de persones voluntàries que signen els escrits. Des de la història local s’aconsegueix posar en valor l’empremta de les dones en tots els àmbits: públics, privats, polítics, socials o de vida quotidiana. És una publicació de la història local per sumar a la nostra biblioteca i alhora un bon regal per a les persones que estimen, viuen i construeixen aquest municipi.

 

Índex

Capítol 1. Família orígen, llar i vida afectiva. Anna López.

Capítol 2. Vida laboral. Montse Torra.

Capítol 3. Moviments migratoris. Gina Pol.

Capítol 4. Formació de la família pròpia - parella. Judith Cobeña.

Capítol 5. Educació. Romi Porredon.

Capítol 6. Fets històrics: República i Guerra Civil. Arnau Cònsul i Silvana Voght.

Capítol 7. Vida associativa i oci. Mingo Padró.

Capítol 8. Repressió, activisme i militància. Pere Font.

Capítol 9. Apunts de gènere. Costi  Rubio.

Capítol 10. Fets històrics: dones sota el règim franquista. Ursula Farràs.

Capítol  11. El paper de la parròquia i de la religió. Palmira Badell.

Cinquanta biografies de dones de Sant Just Desvern.

Per adquirir la publicació us podeu adreçar a info@mecenix.com o ambar@periodistes.org.

Volver arriba