Libros financiados con éxito

Edite su libro sin tener que pagar nada

La Guerra Civil a Cervelló

Autor: Josep Llurba

El llibre és un treball de recerca que feia molt de temps que tenia mig embastat i que, per diversos raons, no havia pogut publicar. Avui, doncs, després de complir-se vuitanta anys de l’esclat d’aquella estúpida guerra, he pensat que bé valia la pena deixar constància d’uns fets i d’unes vivències cervellonines que, en certa manera, van influir sobre el tarannà de tota una generació de persones.

La guerra civil a Cervelló

Sóc ben conscient, tanmateix, que el treball pot provocar algunes controvèrsies i fins i tot podría ser que algunes famílies de Cervelló no se sentissin còmodes en llegir-lo. I no obstant això, afirmo que no està concebut contra ningú i ni tan sols vol faltar el respecte a cap persona ni família, sinó que la idea general és donar a conèixer uns episodis bel·licosos que van porta a la població, i el país en general, cap a la més trista i lamentable misèria. La idea d’escriure aquest llibre, doncs, és deixar constància de la història més propera amb l’objectiu que, qui hi pugui estar interessat,  trobi un recull de documentació que li pot servir per comprendre millor tot l’entrellat d’aquells moments difícils i complicats. (Nota de l'autor.)

José Llurba i Rigol (Cervelló, 1943) ha estat, dels anys 1990 ençà, un dels escriptors i estudiosos més prolífics d’aquest municipi. Ha escrit Recull d’història de Cervelló, La Palma i Vallirana (1993), Santa Maria de Cervelló i la seva època, 1230-1260 (1994), El procés d’una efemèride. Cervelló al segle XIX (1996), Del segle XVIII a la Guerra del Francès a Cervelló (1998), Persones de Cervelló (2005), Cervelló i el mite Tarradellas (2007), Comerços i comerciants de Cervelló (2008), Cervelló. Les nostres fonts (2012) (amb Gemma Gou) i En Tòfol de Vallirana (2013). S’ha endinsat també en la narrativa de ficció i ha publicat  Trifulgues de terra aixuta (2000) i la divertida novel·la El senyor Jacint i la seva secretària (2006).

Per adquirir el llibre us podeu adreçar a la botiga d'AnimaMecenix o bé a les adreces de correu info@mecenix.com o ambar@periodistes.org.

Volver arriba