Libros financiados con éxito

Edite su libro sin tener que pagar nada

Escorrialles

El libro. 32 poemas, una vía de escape en tiempos de pandemia

Autor: Ferran Soriano

Escorrialles

Presentación del autor

Aquestes Escorrialles pretenen ser, tal com indica la paraula, el reflex o residu d’un període de temps en què tinc la sensació d’haver-me espremut, havent escrit un munt de poemes durant el confinament i postconfinament de l’any 2020 i 2021. En bona mesura i a tall de dietari, tot girant a l’entorn de l’efecte pandèmia, que encara ens té aclaparats.

Després d’un cert parèntesi, he iniciat, amb aquests 32 poemes matiners, cercar de sortir del reclòs del sentiment pessimista, de ràbia, desconfiança, i dubtes, no excloent el temor familiar i personal. La distància de les persones estimades, dels amics i de la pròpia societat.

D’aquí, doncs, aquestes Escorrialles, producte d’un temps d’abocament forçós a escriure com a via d’escapament, davant la gairebé nul·la oportunitat de desfogar el sentiment d’angoixa, sorpresa, impotència i pors per tot el que estava passant i que em portà a un cert esgotament, reflectit en aquests poemes, on potser hi apareix un petit punt de llum d’esperança i, com un esquitx, un bri d’il·lusió.

 

Escorrialles

Ferran Soriano sobre su obra

Tot i estar dedicat professionalment de més de 50 anys al món de la plàstica, sempre he tingut molta tirada pel món de la poesia, principalment, i, també, per les lletres en general.

Des de molt jove he escrit per a mi mateix raonaments, reflexions sobre la pròpia escultura, algun conte i relat, presentacions i pròlegs. També algun article, però bàsicament poesia.

He il·lustrat i he participat en alguns llibres. De sempre he estat a prop dels poetes i, amb alguns, he tingut una relació cordial i de profunda amistat. Miquel Martí i Pol, Joaquim Horta, Francesc Marcé, Josep Navarro, Pere Vives, Oriol Vaca, Mario Àngel Marrodán, Joan Brossa i bastants més. De manera molt especial amb Olga Xirinacs, Isabel-Clara Simó, Efi Cubero, etc. Amb en Paco Candel, l’amic, el company i el mestre entranyable, durant moltíssims anys. En molts casos han escrit sobre el meu treball com a escultor o m’han dedicat algun poema o escrit en els seus llibres i també presentacions en catàlegs. De poetes i escriptors cito els més coneguts, però en són molts altres, tots molt bons i importants, que no tinc espai per mencionar en aquest breu currículum.

Fou el 2003 en una exposició a Barcelona que, ampliant-la, vaig penjar-hi al costat del treball plàstic un poema: “Crits”. Va rebre elogis, entre els quals de Paco Candel, Loli Sánchez i Montserrat Monrós, directora del grup Verba, i d’altres rapsodes i poetes que em van descobrir aquesta nova vessant. Arran d’això, el grup Verba i el Col·lectiu de Sants varen organitzar recitals a Barcelona, l’Hospitalet i Sant Boi, així com els Amics d’Alpha 63 a l’Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet, a través de Joan Soto, organitzaren i acompanyaren sengles actes a l’Hospitalet i a Sant Boi.

He publicat diversos llibres (sempre a través del sistema Mecenix.com) amb Nèctar Editorial: Cronologia d’un temps, amb pròleg de Carles Duarte, 2012; amb una segona edició corregida i augmentada, 2016. 4 estacions 4, amb pròleg d’Ignasi Riera, 2016 (llibre d’autor d’edició limitada, 100 exemplars signats i numerats). Des d’una imatge, amb pròleg d’Isabel-Clara Simó, 2018.

He fet diverses col·laboracions amb Gent de Pau, Col·lectiu d’Artistes de Sants i Xipreret, de l’Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet.

 

Para adquirir esta publicación diríjase, por favor, a info@mecenix.com

Volver arriba