Libros financiados con éxito

Edite su libro sin tener que pagar nada

Relats guanyadors i finalistes del I Concurs de Narració Breu i Micronarració de Mecenix

Concurs narrativa breu Mecenix

Per commemorar el primer any a la xarxa, Mecenix.com va convocar el mes de març de 2013 un concurs de microrelats i narracions breus obert a autors majors de setze anys, amb caràcter internacional i amb participació oberta a tots els que utilitzessin per a les seves creacions qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol: castellà, català, euskera i gallec. La resposta va ser entusiasta. Durant el mes i mig en què es va mantenir obert el període de recepció d’originals es van rebre 577 narracions de les cinc modalitats del concurs, que ens van sorprendre per la seva quantia, per la seva qualitat i pel seu caràcter internacional. En aquest món global en què les passions són, malgrat tot, tan comuns, ens va encantar rebre narracions de quatre continents en les quatre llengües en què vam fer la convocatòria.

El concurs tenia, com és sabut, cinc modalitats. De les narracions rebudes, 269 van correspondre a la modalitat A, narració breu de tema lliure (màxim 5.000 caràcters), 30 a la modalitat  , narració breu sobre un tema predeterminat, que en aquesta edició va ser “La gran corrupció ” (màxim 5.000 caràcters), 29 a la modalitat C, narració breu que havia de començar amb la paraula “Cantàbria” i acabar amb la paraula “filosofia” (màxim 3.000 caràcters), 46 a la modalitat D narració breu de format epistolar (màxim 1.000 caràcters) i 203 a la modalitat i narració breu de tema lliure que havia d’incloure 100 paraules justes. Les 577 narracions van correspondre a 238 autors de diferents procedències, la majoria de l’Estat espanyol (i moltes d’elles escrites en castellà o espanyol), de totes les comunitats i regions però també de molts altres països, reforçant el caràcter internacional que referíem. Es van rebre multitud de relats de Llatinoamèrica i el Carib, dels EUA i del Canadà, però també de diferents llocs de l’Europa comunitària i fins i tot d’Austràlia i Egipte.

Les bases assenyalaven l’elecció de cinc guanyadors i de nou finalistes per modalitat, de manera que es publicarien 50 narracions com a part del premi. No obstant això, dos dels cinc membres del jurat van considerar que havia de declarar deserta la modalitat D (format epistolar) tot i que els altres tres membres —que també van assenyalar una minva en la qualitat pel que fa a les altres modalitats—van destacar algunes narracions amb les seves puntuacions. La reunió del Jurat del 15 de juny de 2013 va servir per consensuar les postures i decidir un guanyador i tan sols quatre finalistes en aquesta modalitat, de manera que el nombre total de narracions ha estat finalment de 45. (Hem de conglatularnos de l’acord, perquè amb aquesta decisió es va premiar —sense que ho sabéssim fins que ens ho va comunicar la interessada— segurament a una de les participants més joves, la sevillana Marta Bordons, de setze anys).

Finalment els guanyadors van ser:

Carlos A. Gamisans, de Calatayud, amb El concurso imposible (Mod. A),

Alfonso C. Villar (Alacant) amb Barrios (Mod B),

Núria Burguillos (l’Hospitalet de Llobregat) Amb Chino, Capuchino, Mandarín (Mod. C )

Ana C. Salazar (Fernan Núñez) amb Sr. Martínez (Mod. D ) i

Vicente Montemayor amb El otro (Kingston, Jamaica) (Mod. E ).

Al costat d’ells van resultar finalistes : Aleix Clos, Ana Arenaza, Manuel Chapuseaux, Santiago Vázquez, Luz Leira, Rafael Castillo, Benito Pastoriza, Héctor Navarro, Alberto Sousa  Gemma Pellissa, Juan C. Somoza, Rafael Romero, Hernando Castillo, Laura Delgado, Rosa García, Antonio Casas, Ana I. Velasco, Pere Ventura, Teresa Cardona, Carlos Granda, Mattin Eizagirre, Loli González, Francisco M. Marcos, Marta Bordons, Manuel Juárez, Lidia Gregorio, Clarisa Leal, Miguel A. Salamero, Miguel Alayrach i Xavier Osorio.

El llibre que presentem recull la totalitat de les narracions, algunes d’elles certament extraordinàries. Era el compromís de l’editorial: publicar el llibre i lliurar a cada guanyador 10 exemplars sense cap càrrec (a més d’un crèdit de 300 euros per publicar a la plataforma mecenix.com) i a cada finalista dos exemplars també sense càrrec. Els que ho adquireixin no se'n penediran: la qualitat dels autors és indiscutible i el seu esforç mereix la recompensa de la màxima difusió.

Volver arriba