Escrits de guerra

Edite su libro sin tener que pagar nada

Escrits de guerra

Autor: Ricard Martí

Aportaciones a este libro

El libro

El projecte neix de la localització d’una carta escrita per la meva mare a l’alcalde de l’Hospitalet (Francesc Martínez Alves), el maig de 1937. La carta va signada per les alumnes d’un col·legi del barri de Provençana (Santa Eulàlia), tot demanant la reincorporació d’una mestra, Maria Viladrich, o bé que s’acabi amb la rotació de mestres interines.

A partir d’aquesta carta i de diversos documents familiars, vaig elaborar un article per a la revista del Centre d’Estudis de l’Hospitalet. Article que m’havia estat sol·licitat per Manuel Domínguez en algunes ocasions.

A la vista de les il·lustracions i dels documents familiars que havien d’acompanyar l’article, es va comentar amb membres del Centre d’Estudis la possibilitat d’ampliar l’article fins a confeccionar un llibre sobre els escrits (servats a l’Arxiu Municipal i en algunes col·leccions particulars), d’habitants de l’Hospitalet dirigits als familiars, companys de l’ajuntament, membres de partits polítics, sindicats...

S’han consultat personalment, o telemàtica, diversos arxius, així com la bibliografia local i nacional per tal de completar les informacions - naturalment parcials i esbiaixades - dels particulars, per tal de dotar al conjunt del rigor històric necessari.

L'objectiu del llibre és donar a conèixer les vivències dels habitants de l’Hospitalet de Llobregat, durant les darreres guerres, mitjançant els escrits que han arribat fins a nosaltres.

Dit d’una altra manera, resseguir els esdeveniments socials i militars inherents a la guerra del Marroc i la Guerra Civil, a l’Hospitalet, a través d’una selecció dels centenars de cartes, targetes postals i documents conservats majoritàriament a l’Arxiu Municipal, d’una banda, i dels escrits més personals dels combatents i llurs familiars, de l’altra.


El autor

Ricard Martí i Morales (L’Hospitalet, 1951).

És llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona en 1976. Grau de llicenciatura per una tesina en Bioquímica el 1978. PDD de l’IESE el 1990.

Ha publicat vuit llibres sobre armament, revistes i cartes, centrat en la Guerra Civil. Bona part de la seva producció es troba a l’Editorial Salvatella.


Modalidades de mecenazgo
1. Exclusivo para los socios del Centre d'Estudis: 22 euros
2. Aportación especial o no socios: 24 euros
3. Mecenazgo particular: 50 euros
4. Mecenazgo corporativo: 100 euros

Horizonte de financiación
Opció 1.  50 aportaciones
Opció 2.  20 aportaciones
Opció 3.  10 aportaciones
Opció 4.  3 aportaciones

Libros comprometidos por modalidad
Opció 1, 50 libros (un libro)
Opció 2, 20 libros (un libro)
Opció 3, 20 libros (dos libros)
Opció 4, 9 libros (tres libros)

Total libros: 99

Fecha límite de suscripción: 15 de diciembre de 2021

El sistema Mecenix garantiza que el mecenas recibe en su dirección postal el libro sin cargo. Los socios del CEL’H pueden elegir cualquiera de las modalidades. Los no socios, cualquier modalidad excepto la primera.

Aportaciones a este libro

Per adquirir el llibre adreceu-vos, si us plau, a info@mecenix.com.

Volver arriba